Υπάρχει ο μεγάλος έρωτας και ναι, είναι ανεκπλήρωτος;

Ο μεγάλος έρωτας είναι κάτι που δεν το βιώνεις συχνά. Ένας άνθρωπος θα τον γνωρίσει ελάχιστες φορές στη ζωή του και θα κάνει τα πάντα για να τον ζήσει.

Βιβλία, πίνακες, ταινίες, σειρές, παραμύθια, γλυπτά και πολλά άλλα έργα τέχνης περιστρέφονται γύρω από το ίδιο θέμα, τον μεγάλο έρωτα.

Πρόκειται για ένα συναίσθημα αντίστοιχο με τον προβληματισμό που γεννά ο φόβος του θανάτου. Οι άνθρωποι αγαπούν συχνά, όμως έρχονται αντιμέτωποι με τον μεγάλο τους έρωτα μία, το πολύ δύο φορές σε όλη τους της ζωή.

Στα έργα τέχνης πολλές φορές ο μεγάλος έρωτας είναι ανεκπλήρωτος και παραμένει ως μία γλυκόπικρη ανάμνηση στα άτομα. Είναι τελικά καταδικασμένος να παραμένει ανεκπλήρωτος;

Βίωμα ή ανάμνηση;

Ένας μεγάλος έρωτας προκύπτει ξαφνικά.

Κανείς δεν τον επιζητά ή δεν επιδιώκει γι’ αυτόν. Ο μεγάλος έρωτας είναι το πιο απροσδόκητο πράγμα.

Μπορεί να υπάρχει και για χρόνια να μένεις κρυφός, τρώγοντας την ψυχή και την καρδιά του ατόμου που τον βιώνει.

Μπορεί να είναι αμφίδρομος, όμως οι καταστάσεις να είναι απαγορευτικές και τελικά τα άτομα να μένουν εραστές μόνο στη φαντασία τους.

Τέλος μπορεί να είναι βίωμα και ολοκλήρωση, προσφέροντας την πιο όμορφη συντροφική σχέση.

Όπως φαίνεται ο μεγάλος έρωτας ενίοτε είναι και βίωμα και ανάμνηση. Αυτό που έχει σημασία είναι οι επιλογές που θα κάνει κάποιος.

Η ώρα της απόφασης

Αυτό που μαθαίνει ο άνθρωπος διαβάζοντας λογοτεχνία είναι πως ένας μεγάλος έρωτας είναι από τα λίγα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός και σου δίνουν νόημα.

Είναι πολλές οι φορές που λόγω καταστάσεων, δειλίας, φόβου ή απόστασης κάποιος αποφασίζει να μην εξομολογηθεί τα συναισθήματα του στον αποδέκτη του μεγάλου έρωτα. Έτσι αυτό το ύψιστο συναίσθημα μένει για πάντα στα ντουλάπια του χρόνου, χωρίς να έχει την ευκαιρία να γίνει πράξη.

Πρέπει να διαβάσεις  Το Μυστικό της Επιτυχίας: Γίνε αυτό που θέλουν οι γυναίκες!

Η ώρα της απόφασης είναι το πιο καθοριστικό σημείο ενός ανθρώπου. Είναι η ώρα της επιλογής για το τι μετράει στην ζωή του. Είναι η προσωπική του ευημερία ή κάτι άλλο;

Αποφασίζοντας λάθος

Η λάθος απόφαση αυτομάτως οδηγεί τα γεγονότα στο να βάλουν τον μεγάλο έρωτα στο περιθώριο και να γίνει ανάμνηση.

Μία φαντασίωση κάποιας χαμένης ζωής που για διάφορους λόγους δεν την επέλεγες. Μίας ζωής που η ευτυχία θα ήταν διάχυτη στο κάθε δευτερόλεπτο και ας μην ήταν τόσο εύκολη.

Το να επιλέξεις την άρνηση του μεγάλου έρωτα όμως έχει ένα κόστος και αυτό είναι το βάρος του ανεκπλήρωτου. Σε όλη σου τη ζωή θα το σέρνεις και θα σου θυμίζει σε κάθε σου επιτυχία τη θυσία που έκανες.

Επιλέγοντας με την καρδιά

Αυτή είναι φαινομενικά μία καλή επιλογή. Είναι η απόφαση πως ο κόσμος μπορεί να χαθεί, όμως όχι ο μεγάλος έρωτας που πρέπει να πραγματωθεί με κάθε κόστος.

Η επιλογή σου δεν ξέρεις που θα σε βγάλει, όμως σίγουρα είναι η σωστή. Γνωρίζεις τώρα πως όλα αυτά που ένιωθες τα είπες και έστω προσπάθησες. Μπορεί να μην εκπληρώθηκε ο μεγάλος έρωτας γιατί το άλλο άτομο δεν ήταν έτοιμο, όμως εσύ τον έζησες.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς θα καταλάβω ότι του αρέσω; Αλάνθαστα σημάδια ότι σε γουστάρει ένας άντρας

Στο καλύτερο σενάριο μπορεί να δραπετεύσατε μαζί από μία μουντή και δίχως νόημα πραγματικότητα, δίνοντας νέα διάσταση στις ζωές σας έχοντας ο ένας τον άλλο, για πάντα.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Related Posts

περισσότερο

  Τα σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι ένας άνθρωπος είναι ασέξουαλ

  Μπορεί να μην είναι ο κανόνας αλλά υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους οι σεξουαλικές συνευρέσεις δεν αρέσουν και τόσο. Μπορεί κάποια στιγμή να είχες βρεθεί σε...

  Τι σημασία έχει να σ’ αγαπούν αν δεν μπορείς να το δεις

  Ανάμεσα στην αγάπη που παίρνεις και στην αγάπη που δίνεις πάντα θα υπερισχύει αυτή που έχεις ανάγκη.  Η αγάπη που μπορείς να δεις, να...

  Micro-cheating: Η μορφή απιστίας που μάλλον κάνεις άθελά σου

  Η απιστία μπορεί να είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο που για πολλούς αποτελεί κόκκινη γραμμή σε μία σχέση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που βρίσκονται στη...

  Τα πιο συχνά στερεότυπα για αμφιφυλόφιλους που πρέπει να ξεφορτωθούμε asap

  Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν κάποια στερεότυπα που θεωρητικά τη χαρακτηρίζουν και μας βάζουν στη διαδικασία να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο, όχι βάση του ποιος είναι...

  Ο λόγος που δεν απαντάει στα μηνύματα σύμφωνα με το ζώδιό του

  Κακά τα ψέματα όταν κάποιος σε ενδιαφέρει και στείλεις μήνυμα περιμένεις με αγωνία την απάντηση στα μηνύματα. Υπάρχουν σίγουρα μέρες που δεν σκέφτεσαι τίποτα...

  4 συμβουλές για να φτάσεις στο δεύτερο ραντεβού

  Για να συναντιόμαστε σε αυτό το κείμενο, προφανώς υπήρξε πρώτο ραντεβού ή ετοιμάζεσαι για ένα πρώτο ραντεβού, και προβληματίζεσαι για το πότε και κυρίως...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]