Το ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει τις σχέσεις πιο δυνατές

Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πώς μπορούμε να κάνουμε τις σχέσεις μας πιο υγιείς και όμορφες αλλά και να κρατήσουν.

Πώς μπορούμε όμως να το καταφέρουμε αυτό; Από ό,τι φαίνεται υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που παίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις, σύμφωνα με την επιστήμη.

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από την ψυχολογική ευελιξία.

Σε έρευνα με 43.952 συμμετέχοντες, οι ερευνητές βρήκαν ότι το να είσαι «επιμελής και συναισθηματικά ευέλικτος σε δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο βελτιώνει τις ζωές των ατόμων, αλλά ενδυναμώνει και εμπλουτίζει τις στενές τους σχέσεις».

Η ψυχολογική ευελιξία περιλαμβάνει το να είσαι ανοιχτός και να δέχεσαι τις καλές και κακές εμπειρίες, να έχεις αντίληψη της καθημερινότητας και να έχεις εμπειρίες και συναισθήματα χωρίς όμως εμμονή μαζί τους.

Ακόμη, είναι η ικανότητα να είσαι σε επαφή με τις αξίες σου καθ’ όλη τη διάρκεια των αλλαγών της διάθεσης που μπορεί να έχεις καθημερινά.

Η ευελιξία είναι σημαντική σε κάθε πτυχή της ζωής μας και οι άνθρωποι που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό μπορούν να δημιουργούν πιο σταθερές σχέσεις.

Πρέπει να διαβάσεις  5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει κάθε ενδιαφέρον για τον σύντροφό σου

Έχει να κάνει, με λίγα λόγια, με το να προσαρμόζεσαι όταν προκύπτουν προκλήσεις. Έτσι, θα εκτιμήσεις το πρόβλημα και να βρεις λύσεις.

Αυτό σε βοηθά στους τσακωμούς και τις συγκρούσεις αλλά και στο να είσαι προσηλωμένη προς ένα στόχο. Ακόμη, αυτό οδηγεί σε λιγότερο στρες και περισσότερη ευχαρίστηση.

Η ηρεμία και η συζήτηση είναι σημαντικά για να υπάρξει μια καλή και επιτυχημένη σχέση.

Το αντίθετο χαρακτηριστικό είναι όταν αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις και τη συζήτηση με τον σύντροφό σου. Αυτό είναι κακό για μια σχέση.

Μπορεί να μην έχουμε όλοι αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το αναπτύξουμε.

Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα και να βγεις από το comfort zone σου ώστε να δεις τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά.

Έτσι, θα μειώσεις το άγχος, τον φόβο αλλά και τον θυμό σου.

Το να δουλέψεις πάνω σε αυτό θα σε ωφελήσει όλους τους τομείς της ζωής του, όχι μόνο στις σχέσεις.

Featured photo: @nd3000

Konstantina Voulgareli
Konstantina Voulgareli
Η Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να δει και να μάθει τα πάντα. Λατρεύει το φαγητό, τη σοκολάτα και τον καφέ και δεν θα έλεγε όχι σε ένα κοκτέιλ και χορό με φίλες. Γράφει ό,τι σκέφτεται και ό,τι νιώθει.
Πρέπει να διαβάσεις  5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει κάθε ενδιαφέρον για τον σύντροφό σου

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να κάνεις σχέση

Οι σχέσεις μπορεί να είναι διασκεδαστικές, συναρπαστικές, ευχάριστες αλλά μπορούν επίσης να είναι αγχωτικές, περίπλοκες και γεμάτες προκλήσεις. Για αυτό εάν τώρα ανακαλύπτεις σιγά-σιγά...

Λες και δεν αρκούσαν τα red flags στις σχέσεις τώρα έχουμε και τα κίτρινα, τα πράσινα και τα πορτοκαλί σημάδια

Τα red flags μίας σχέσης εμφανίζονται συνήθως –και ευτυχώς- αρκετά νωρίς, απλώς επιλέγουμε να τα αγνοήσουμε. Τα όρια δυστυχώς όταν είσαι ερωτευμένος/η είναι θολά...

Τι είναι η υπερσεξουαλικότητα και πώς θα την αναγνωρίσεις

Η υπερσεξουαλικότητα είναι επίσης γνωστή ως ψυχαναγκαστική διαταραχή σεξουαλικής συμπεριφοράς, ή συνηθέστερα, εθισμός στο σεξ. Όταν ένα άτομο έχει εμμονή με το σεξ, τις...

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν απλά δεν του αρέσεις

Το "This is not that into you" θα είναι πάντα η πιο επίκαιρη ταινία. Για όλες τις φορές που πίστεψες ότι του αρέσεις, αλλά...

Γιατί δεν πρέπει να συμβιβαστείς σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει

Είναι πολλές φορές που νιώθουμε πως είμαστε σε μια σχέση η οποία σε πολλά επίπεδα δεν μας καλύπτει αλλά ταυτόχρονα δεν παίρνουμε την απόφαση...

Να αγαπάς ή να αγαπιέσαι τελικά;

Πες μου πως δεν είμαι η μόνη που αιώνια θα αναζητώ απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Πες μου επίσης πως δεν είμαι η μόνη...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]