Skip to main content

«Δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από αυτόν που νιώθεις όταν η καρδιά σχίζεται στα δύο»

Χωρισμός. Η στιγμή που το άτομο που το άτομο που βρίσκεται πιο κοντά μας μας λέει ότι θα πάψει να βρίσκεται στο πλάι μας.

Αναπόφευκτα ταλαιπωρούν το μυαλό μας ερωτήματα όπως «γιατί;», «μήπως δεν είμαι αρκετά καλός;», «τι έκανα λάθος;», τα οποία τις περισσότερες φορές καταλήγουν στο «τον/την θέλω πίσω».

Χώρισες πριν λίγο καιρό με τον/την πρώην  σου αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να τον/την σκέφτεσαι και θέλεις να τον/την κερδίσεις πίσω.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γυρίσει;

Πριν ξεκινήσω να σου μιλάω για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να πετύχεις την επανασύνδεση με τον/την πρώην σου θα πρέπει να  ξέρεις το εξής:

Οι πιθανότητές είναι μαζί σου.

Στατιστικά οι μισές από τις σχέσεις που οδηγούνται στο χωρισμό καταλήγουν στην επανασύνδεση. Και φυσικά αυτές οι πιθανότητες γίνονται κατά πολύ μεγαλύτερες για εσένα αν ακολουθήσεις τη σωστή μέθοδο για να κερδίσεις και πάλι κοντά σου το πρόσωπο που αγαπάς.

Το πλάνο που θα σε οδηγήσει στην επανασύνδεση με τον πρώην σου

Το πλάνο που θα σε οδηγήσει στην επανασύνδεση με τον πρώην σου χωρίζεται ουσιαστικά σε 3 μέρη:

  1. Στην αξιολόγηση της σχέσης σου
  2. Στη προσπάθεια να βελτιώσεις τον εαυτό σου κάνοντάς τον και πάλι ελκυστικό για τον πρώην σου
  3. Στα πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να ξανακερδίσεις την προσοχή του

Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι Χρόνος. Είναι πολλοί αυτοί που σκέφτονται «γιατί να περιμένω;»,  «πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε αυτό  το χρονικό διάστημα», «τι γίνεται αν βρει κάποιον άλλο/άλλη». Αυτές οι σκέψεις αν και είναι φυσιολογικές οδηγούν μόνο σε βεβιασμένες κινήσεις που είναι πιθανότερο να σε απομακρύνουν παρά να σε φέρουν πιο κοντά στην επανασύνδεση.

Αυτό το διάστημα όλοι οι ειδικοί στις σχέσεις συμφωνούν ότι θα πρέπει να είναι 1 μήνας. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει:

  • Να μην επιδιώξεις καμία μορφής επικοινωνία(ούτε μηνύματα)
  • Να σταματήσεις να επιδιώκεις να μάθεις τι κάνει

Σταμάτα λοιπόν να κοιτάζεις το κινητό σου, βρες κάτι άλλο να κάνεις κάθε φορά που σου έρχεται η παρόρμηση να του στείλεις μήνυμα. Απέφυγε τα μέρη που ξέρεις ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να τον/την δεις και σταμάτα να ρωτάς τους φίλους αν τον είδαν και πως είναι η να ψάχνεις τη σελίδα του στο Facebook και στο Tweeter.

Το σημαντικότερο είναι αν έρθετε για οποιοδήποτε λόγο σε κάποια μορφής επικοινωνία, μην τον/την παρακαλέσεις, μη δείξεις ότι σου λείπει ή ότι τον/την έχεις ανάγκη.

Κανένας δεν κέρδισε την επανασύνδεση κάνοντας τον άλλο να τον λυπηθεί. Αυτό που πρέπει να επιδιώξεις είναι να ξαναγίνεις ελκυστικός στα μάτια του.

Και η ψυχολογία λέει ότι αυτό θα το πετύχεις μόνο όταν δεν φαίνεσαι διαθέσιμος.

Αξιολόγηση τη σχέσης σου

Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αποτελεσματικά αν δεν αναγνωρίσει κανείς τις αιτίες που το προκάλεσαν. Ψάξε λοιπόν πέρα από τη δικαιολογία που σου έδωσε να βρεις ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τη σχέση στο τέλος της.

Αυτοί σίγουρα υπάρχου όπως υπήρχαν και τα σημάδια που δεν ήθελες να δεις. Ψάξε χωρίς να κατηγορήσεις το εαυτό σου, πιθανά λάθη που μπορεί κι εσύ να έκανες στη σχέση. Προσπάθησε να δεις αντικειμενικά, όχι μόνο τα καλά που σου έδωσε αλλά και όλα τα αρνητικά που μπορεί να υπήρχαν.

Τέλος ξεκαθάρισε με τον εαυτό σου αν η επανασύνδεση δεν είναι απλά μια παρόρμηση της συνήθειας αλλά κάτι που πραγματικά θέλεις και αξίζει να επιδιώξεις.

Κάνε τον εαυτό σου ελκυστικό

Θυμήσου πως ήσουν πριν τον/την γνωρίσεις. Τι ήταν αυτό που σε έκανε ελκυστικό στα μάτια του/της.

Μην ξεχνάς ποτέ ότι ο δρόμος για την επανασύνδεση περνάει μέσα από δημιουργήσεις και μία εικόνα που θα τραβήξει την προσοχή στον/στην πρώην σου. Κι αυτή η εικόνα δεν έχει σχέση μόνο με την εμφάνιση.

Η δημιουργία ενός ελκυστικού προφίλ αφορά αυτό και το επόμενο βήμα που μπορείς να δεις παρακάτω και είναι ίσως το πιο δύσκολο αλλά και το πιο σημαντικό κομμάτι του πλάνου για την επανασύνδεση με τον πρώην σου.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις για να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Ανανέωσε την εμφάνισή σου. Άλλαξε χτένισμα ή στυλ. Χάσε κάποια κιλά αν χρειάζεται. Ξεκίνα γυμναστική. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να βελτιώσεις την εμφάνιση αλλά και την αυτοπεποίθησή σου.

Ξεκίνα καινούργιες δραστηριότητες. Βρες ενδιαφέροντα. Δοκίμασε κάτι καινούργιο που ποιος ξέρει μπορεί όχι μόνο να σου φτιάξει τη διάθεση αλλά γίνει απαραίτητο κομμάτι στη ζωή σου.

Βγες με φίλους. Οι φίλοι όχι απλά θα σε στηρίξουν αλλά θα σε κάνουν επίσης να βγεις από το καβούκι σου. Να γνωρίσεις καινούργια πράγματα και πρόσωπα. Άσε που μπορείς να τον/την κάνεις να αναρωτιέται τι συμβαίνει στη ζωή σου.

Φλέρταρε. Μπες στο παιχνίδι του φλερτ και προετοίμασε τον εαυτό σου για τη συνέχεια.

Η προσέγγιση

Κι εδώ είμαστε στο σημείο που ο μήνας έχει περάσει. Έχεις σταθεί στα πόδια σου. Είσαι μάλιστα καλύτερα από ότι ήσουν πριν χωρίσετε.

Είναι πιθανόν να έχει μέχρι τώρα επιδιώξει αυτός/αυτή την επικοινωνία. Αν όχι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το κάνεις εσύ.

Δύο είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να θυμάσαι σε αυτή τη φάση του πλάνου επανασύνδεσης: η φιλική διάθεση και η διακριτική υπενθύμιση των θετικών πράγματων που περάσατε μαζί.

Τα πάντα από το πρώτο μήνυμα που θα του στείλεις μέχρι και τα πρώτα ραντεβού θα πρέπει να  δείχνεις ότι θέλεις να είσαι φίλος/φίλη μαζί του/της.

Αυτό που επιδιώκεις στην πραγματικότητα δεν είναι να του/΄της ζητήσεις την επανασύνδεση αλλά να κάνεις αυτόν/αυτή να το κάνει.

Χρησιμοποίησε το χιούμορ σου για να του/της θυμίσεις καλές στιγμές χωρίς ωστόσο νμα φαίνεται ότι αναπολείς τη σχέση.