Skip to main content

Έχεις σκεφτεί ποτέ «πώς νιώθει ένας άντρας όταν χωρίζει»; Εάν όχι έφτασε η στιγμή να το μάθεις και να δεις πόσο δύσκολος είναι ο αποχωρισμός για ένα αρσενικό.

Σου τάζει τον ουρανό με αστέρια. Λέει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου. Κι εσύ από την άλλη νιώθεις ότι είναι ακριβώς ο άνθρωπος που έψαχνες. Αυτός που είσαστε προορισμένοι για να ζήσετε μαζί.

Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα:

Γιατί δεν χωρίζει;

Όσο και αν προσπαθείς να κρύψεις το κεφάλι σου στην άμμο  για να μην αντιμετωπίσεις την αλήθεια, δυστυχώς δεν μπορείς να την αποφύγεις.

Άντρες και γυναίκες λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την αντιμετώπιση του γάμου τους μετά από μια απιστία. Έτσι αν και οι περισσότερες γυναίκες όταν φτάσουν στο σημείο να απιστήσουν συνήθως διαλύουν και τα δεσμά του γάμου τους, με τους άντρες συμβαίνει το  αντίθετο.

Ο άντρας πολλές φορές δεν χωρίζει όταν νιώθει πως η σχέση του πάει κατά διαόλου, αλλά αντιθέτως μπαίνει στο καβούκι του και ξεκινά να παίζει παράλληλα παιχνίδια σε πολλά ταμπλό. Αυτό είναι το πιο τοξικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο και ναι, πρόκειται για την απάτη.

Η απάντηση κρύβεται στις αιτίες της απιστίας

Ο τρόπος με τον οποίο άντρες και γυναίκες βλέπουν την απιστία έχει πολύ μεγάλη σχέση με το πώς τα δύο φύλα λειτουργούν σε ότι αφορά αυτή και το γάμο τους. Καθώς οι αιτίες αυτές γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες, το ίδιο συμβαίνει και με τις απαντήσεις που αφορούν τις τη διάλυση ή όχι του γάμου.

Ας ξεκινήσουμε με τις γυναίκες.

Γιατί μια γυναίκα οδηγείται στην απιστία;

Στις περισσότερες περιπτώσεις γιατί νιώθει συναισθηματικά παραμελημένη. Τι σημαίνει αυτό; Μια γυναίκα που θα φύγει από το κρεββάτι του άντρα της έχει ήδη προχωρήσει, αφήνοντάς τον πίσω. Καθώς οι ρίζες της απιστίας είναι πιο βαθιές, το βήμα αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη ουσία.

Έτσι αν μια γυναίκα βρει τη συναισθηματική κάλυψη που έχει ανάγκη σε κάποιον άλλο, ο γάμος της έχει ήδη διαλυθεί πριν καν μπει στο τυπικό του θέματος.

Αυτό δεν αποκλείει το γεγονός όμως να μείνει για ένα μεγάλο διάστημα μαζί του, μέχρι να ευνοηθεί, γιατί οι γυναίκες είναι πιο μεθοδικές και επιλέγουν πάντα καλύτερα τις κινήσεις τους, σε σχέση με τους άντρες που λειτουργούν πιο παρορμητικά.

Μία γυναίκα που απατά έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της να είναι πάντα κερδισμένη και εξασφαλισμένη σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ο νέος εραστής της την αφήσει. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχει χαθεί, όμως αφήνει και μία πόρτα επιστροφής για να μην μείνει ποτέ εκτεθειμένη. Έτσι το βασικό της όπως είναι να πει πως έκανε λάθος και πως νιώθει συγνώμη.

Τι συμβαίνει τώρα με τους άντρες;

Λοιπό, η αντρική απιστία είναι θα μπορούσαμε να πούμε πιο ρηχή σε σχέση με τη γυναικεία. Ένας παντρεμένος άντρας μπορεί να οδηγηθεί στο να βρει ερωμένη για πολλούς λόγους οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν σχέση με την επιβεβαίωσή του. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι δεν συνεχίζει να αγαπάει τη γυναίκα του. Να θέλει να είναι μαζί της παίρνοντας ταυτόχρονα την επιβεβαίωση και την ανανέωση που θέλει από την ερωμένη του.

Ο άντρας είναι στην πράξη του ένας άνθρωπος που νιώθει πως μπορεί να μοιράζει την αγάπη του, αλλά και την απόλαυση του για μία άλλη γυναίκα. Λειτουργεί πιο παρορμητικά και συναισθηματικά και αυτό τον οδηγεί πολλές φορές να κάνει λάθη και να αποκαλύπτει την διπλή ή ακόμα και τριπλή ζωή του.

Έτσι ούτε ο άντρας χωρίζει εύκολα όταν νιώθει πως υπάρχει κάτι που τον κρατά ακόμα με την γυναίκα του και προτιμά να διατηρεί μία πολυπλοκότητα για αρκετό καιρό. Αρκετοί άντρες μάλιστα βλέπουν όλη αυτή την διαδικασία ως παιχνίδι που τους ανανεώνει. Το ρίσκο τους είναι το φετίχ και αυτός είναι ο λόγος που δεν χωρίζουν.

Όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που φτάνουν στο έπακρο και δεν αντέχουν άλλο αυτή την πιεστική κατάσταση και δίνουν ένα ξαφνικό τέλος. Έτσι ο πιεσμένος άντρας είναι αυτός που χωρίζει.

Διάβασε το άρθρο: Η απιστία μέσα στο γάμο. αναλυτικός οδηγός

Τελικά ένας παντρεμένος χωρίζει;

Όλα τα παραπάνω κάνουν φανερό ότι μια εξωσυζυγική σχέση δεν είναι απαραίτητα αιτία χωρισμού για έναν άντρα. Οι στατιστικές δείχνουν να συμφωνούν με αυτό καθώς δείχνουν ότι δεν είναι συχνό ένας άντρας να χωρίσει για να ζήσει με την ερωμένη του. Αυτό φυσικά δε  σημαίνει ότι δεν συμβαίνει ποτέ.

Απλά ότι δεν είναι ο κανόνας. Αν ο γάμος του έχει πραγματικά τελειώσει και αν δεν νιώθει τίποτα για τη γυναίκα του προφανώς και μπορεί να χωρίσει. Το ότι το λέει ωστόσο δε σημαίνει απαραίτητα ότι ισχύει και στην πραγματικότητα.

Ο άντρας χωρίζει γιατί απλά πιέζετε από άλλα πράγματα και καταστάσεις και δεν αντέχει το βάρος του γάμου άλλο. Ο άντρας που χωρίζει για μία άλλη γυναίκα, είναι κουρασμένος, αναζητά διαφυγή και θέλει απεγνωσμένα ανανέωση καταστάσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι νέοι άντρες έχουν κουράγιο να κρατούν περίπλοκες καταστάσεις, ενώ οι μεσήλικες που νιώθουν το βάρος της καθημερινότητας επιλέγουν πιο συχνά το διαζύγιο και την διαμονή με μία άλλη γυναίκα.