Skip to main content

Για χρόνια πιστεύαμε ότι η απιστία ήταν προνόμιο των αντρών. Με τη χειραφέτηση ωστόσο της γυναίκας και την έξοδο της από τους κλειστούς τοίχους το σπιτιού, τα ποσοστά της γυναικείας απιστίας ανέβηκαν, φτάνοντας σχεδόν αυτά των αντρών.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις στατιστικές οι γυναίκες της μέσης ηλικίας μοιάζουν να είναι λιγότερο πιστές σε σχέση με τους εκπροσώπους του ισχυρού  φίλου.

Ανάλυση της γυναικείας απιστίας

Τι είναι αυτό που ωθεί μια γυναίκα στην απιστία; Ψάχνει απλά να αλλάξει λίγο τη ρουτίνα της ή υπάρχουν βαθύτερα  κίνητρα πίσω από μια επιφανειακά απλή συμπεριφορά;

Έμοιαζε εύκολη  η απόφαση της Μαίρης να απατήσει τον άντρα τη μετά από 18 χρόνια έγγαμου βίου.

Διάβασε: Ζώδια και απιστία. Πλήρης οδηγός

Η επανεμφάνιση του παλιού της έρωτα, το φλερτ, το ποτό και μια κάποια παρορμητική συμπεριφορά μαζί με τις αναμνήσεις του παρελθόντος αρκούσαν για να ρίξουν τη Μαίρη σε μια άλλη αγκαλιά.

Μοιάζει απλό; Δεν είναι. Όσο συναρπαστικός και αν ήταν αυτός ο έρωτα του παρελθόντος δεν θα είχε σχεδόν καμία πιθανότητα αν η Μαίρη δεν ένιωθε συναισθηματικά ανεπαρκής, παραμελημένη από το σύζυγό της.

Τα κίνητρα που ωθούν μια γυναίκα στην απιστία είναι συναισθηματικής φύσης. Αναζητούν αυτού του είδους την ασφάλεια στο γάμο τους κι αν δεν τη βρουν…τότε είναι πολύ εύκολο να μπουν στη διαδικασία μιας νέας αναζήτησης. Ακόμα και να κλείσουν οριστικά το προηγούμενο κεφάλαιο της ζωής του.

Αυτό εξηγεί επίσης την έξαρση της γυναικείας απιστίας στη μέση ηλικία. Εκεί που τα πράγματα στο γάμο ζορίζουν λίγο να βαλτώνουν και η ανασφάλεια χτυπάει ακόμα πιο έντονα τη γυναικεία πόρτα.

διάβασε: Η ψυχολογία της απιστίας

Ποια  σημάδια φανερώνουν τη γυναικεία απιστία;

Κάθε απιστία αφήνει τα σημάδια της. Αν λοιπόν είσαι υποψιασμένος μπορείς εύκολα να τα  αναγνωρίσεις. Να λοιπόν οι αλλαγές στη συμπεριφορά της που σου δείχνουν ότι…έχει βάλει πλώρη για άλλο λιμάνι.

  1. Αποτρίχωση για φωτογράφηση

Όπως και να το κάνεις όταν η σχέση προχωράει όλοι γινόμαστε λιγότερο προσεκτικοί με την εμφάνισή μας. Κι όμως εκεί που είχες σχεδόν συνηθίσει ένα κάπως πιο ατημέλητο λοοκ, να που ξαφνικά δείχνει και πάλι ενδιαφέρον για πράγματα όπως η αποτρίχωση.

Όχι απλά ενδιαφέρον, εμμονή με την τελειότητα θα το έλεγες καθώς κάθε τρίχα που ξέφυγε είναι ικανή να τη φέρει στα πρόθυρα της υστερίας.

  1. Εμμονή με τη δίαιτα

Δίαιτα. Γυμναστική. Δίαιτα. Πήρε ένα κιλό και διαλύετε ο κόσμος. Ξαφνικά θέλει την τέλεια εμφάνιση μοντέλου.  Αν δεν ήταν από πριν στην ιδιοσυγκρασία της μάλλον κάτι τρέχει.

  1. Ξαφνικά η προφύλαξη είναι το παν

Υπευθυνότητα ή…απιστία; Αν σου ζητήσει να φορέσεις προφυλακτικό από το πουθενά, κάτι που εδώ και καιρό είχατε αφήσει πίσω σας…ίσως να πρέπει να ψάξεις λίγο για το που πάει η σχέση σας.

  1. Αδιαφορία για sex

Μοιάζει ψυχρή και αδιάφορη. Ψάχνει δικαιολογίες για να σε αποφύγει. Μοιάζει η περίοδός της να είναι πιο συχνή, πιο επίπονη και να διαρκεί περισσότερο. Μήπως κάτι δεν πάει καλά;

  1. Κρεβατομουρμούρα τέλος

Όχι δεν είναι καλό. Δεν είναι καθόλου καλό. Είναι ευχαριστημένη γιατί να γκρινιάξει; Δυστυχώς όχι με εσένα.

Πώς να  αντιμετωπίσεις τη γυναικεία απιστία

Το πιο σημαντικό είναι να κάνεις ξεκάθαρο στον εαυτό σου που έχεις τον έλεγχο και που όχι.

Δεν είναι δυνατό να επηρεάσεις τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις της συντρόφου σου. Το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι η δική σου συμπεριφορά και οι δικές σου σκέψεις.

Το βασικό είναι να μην χάσεις την ψυχραιμία και την αξιοπρέπειά σου. Τώρα αν η σύντροφός σου παραδεχθεί ή δεν παραδεχθεί την απιστία είναι ξεκάθαρα δική σου απόφαση το αν θέλεις να παραμείνεις ή όχι στη σχέση ή το γάμο σου.

Σε κάθε περίπτωση τρία είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν είσαι σίγουρος ότι η κοπέλα σου ή η γυναίκα σου σε απατά.

  1. Ξεκαθάρισε με τον εαυτό σου τι θα κάνεις στην περίπτωση που παραδεχθεί ή δεν παραδεχθεί την απιστία
  2. Κράτα αξιοπρεπή στάση όπως και να έχει
  3. Μην γίνεις έξω φρενών – παρέμεινε ήρεμος χωρίς να ανεχθείς τα ψέματα

Αν έχετε χωρίσει:

Αν έχετε χωρίσει και ψάχνεις τρόπο επανασύνδεσης, κατέβασε άμεσα το δωρεάν βιβλίο επανασύνδεσης του Νίκου Ανδρέου. Κάνε click εδώ