Skip to main content

«Κάποτε θα καταλάβει τι έχασε και θα γυρίσει» και άλλα τέτοια ωραία! ΝΟΤ!

Εφόσον βρίσκεσαι εδώ τότε μάλλον υποστηρίζεις την εξής φράση: «Πως θα μετανιώσει που με έχασε;». Η φράση αυτή αλλά και η ανάγκη σου να κάνεις τον/την πρώην σου να γυρίσει δεν είναι υγιής αλλά παρηγοριά στον «άρρωστο» και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί.

Αλήθεια γιατί πιστεύεις ή γιατί έχεις την ανάγκη εφόσον κάποιος έβαλε μια κόκκινη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σας, να σεβαστεί, να νιώσει και να εκτιμήσει όσα μοιράστηκες και όσα ονειρεύτηκες για εσάς τους δύο; Αφού το ξέρεις πως αν οι λόγοι που χωρίσατε δεν ήταν κοινοί και φυσικά ρεαλιστικοί, τότε υπήρξε λόγος που βγήκε από το πρωταγωνιστικό πλάνο της ζωής σου.

Υπάρχει λόγος λοιπόν να μην γυρίσεις και εσύ πίσω με τη σειρά σου!

Σε άλλα νέα αν εσύ είσαι η «πεισματάρα» ή ο «πεισματάρης» της ιστορίας και δεν έριξες λίγο νεράκι στο κρασί σου και έτσι με την πρώτη ευκαιρία είπες: «Χωρίζουμε», τότε «τρέξε» να διεκδικήσεις ότι άφησες στη μέση, πριν να είναι αργά! Όπως καταλαβαίνεις αυτό το κείμενο δεν είναι για σένα.

Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε όλες εκείνες τις πληγωμένες καρδιές που υποστηρίζουν δυνατά την φράση: «Κάποτε θα καταλάβει τι έχασε και θα γυρίσει».

Sorry not sorry

Αυτό αφορά και εσένα. Εσένα που αντί να επιλέξεις να βρεις στο εξής ανθρώπους συμβατούς της ιδιοσυγκρασίας σου, τελικά επιμένεις σε έναν έρωτα που σε πλήγωσε και σε γέμισε αναπάντητα ερωτήματα.

Γιατί αλήθεια, θέλεις να μας πεις;

Αφού κανένας δεν καταλαβαίνει τι χάνει αφού το χάσει. Καταλαβαίνει τι θα χάσει γι’ αυτό φροντίζει 9 στις 10 φορές να μην του φύγει. Sorry not sorry λοιπόν και εδώ! Και ναι, έχει και συνέχεια!

«Μα όταν τον/την γνώρισα ήταν αλλιώς»

Τα έχω πει και εγώ αυτά αν με ρωτάς, για την ακρίβεια όταν ήμουν 16. Ίσως και λίγο μεγαλύτερη. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να καταλάβεις πως ποτέ δεν ήταν αλλιώς γιατί πάντα ήταν και παραμένει ο ίδιος άνθρωπος και μάλιστα με τα ίδια χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Ναι, αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά που ερωτεύτηκες, ίσως αγάπησες και τελικά στο σήμερα σε πλήγωσαν!

Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός δεν άλλαξε, απλούστατα σου έδειξε μια άλλη πτυχή του εαυτού του που εσύ στην αρχή δεν είχες την διαύγεια και το ενδιαφέρον να αναγνωρίσεις. Καλά έκανες αν μας ρωτάς (ή και όχι), εφόσον όμως αυτό ήθελες, μη ζητάς τώρα και τα ρέστα και προπάντων μη ζητάς να γυρίσει πίσω! Εκτός κι αν όπως είπαμε προηγουμένως, έφταιξες εσύ ή εκτός κι αν η τύχη και οι συγκυρίες δεν ήταν με το μέρος σας.

Συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου

Αν θέλεις να πετύχεις, όχι μόνο στα ερωτικά σου ζητήματα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα της ζωής σου, τότε μια συνταγή που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι να είσαι ο εαυτός σου. Ένα λάθος που κάνουμε στη προσπάθειά μας να διαχειριστούμε έναν χωρισμό που δεν επιλέξαμε είναι να δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούμε να γίνουμε πλέον ένας άλλος άνθρωπος.

Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει επειδή θεωρούμε πως δεν μας εκτίμησαν. Δηλαδή επικρατεί η πεποίθηση πως εφόσον υπήρξα «καλός» ή «καλή» μέσα στη σχέση μας και τελικά με χώρισε, τότε πρέπει να γίνω οπωσδήποτε κάτι άλλο για να καταλάβει επιτέλους τι είχε, τι πρόσφερα και τι εν τέλει έχασε.

ΝΟΤ και εδώ! ΝΟΤ γιατί δεν καταφέρνουμε τον ειλικρινή σκοπό μας!

Αν αναρωτιέσαι γιατί βάζω πληθυντικό είναι γιατί λίγο-πολύ όλοι μας το έχουμε κάνει αυτό το λάθος. Κάποιοι μάθαμε και κάποιοι άλλοι συνεχίζουμε να το κάνουμε ακόμα. Θα ήθελα πολύ λοιπόν να καταλάβεις πως αν είσαι ένα από τα άτομα που πληγώθηκαν και ψάχνουν τρόπους για να επιστρέψει και τελικά να μετανιώσει, τότε το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να χάσεις για λίγο τα υπέροχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου, στη προσπάθειά σου να βρεις μια «διέξοδο» από τον πληγωμένο σου εγωισμό. Και όχι, αυτό δεν είναι λύση!

Δεν είναι λύση γιατί αν δεν είσαι ο εαυτός σου τότε δεν θα νιώσεις ποτέ καλά. Ούτε με εκείνον, ούτε με εκείνη, ούτε με κανέναν! Συνεπώς οτιδήποτε κι αν επιλέξεις στο εξής να κάνεις με την περίπτωσή σας, φρόντισε (και δώσε μας μια υπόσχεση) πως θα είναι καθαρά μια δική σου προσωπική απόφαση για την εξέλιξή σου! Κι ας μην μετανιώσει ποτέ για όσα σου έκανε ή δεν έκανε!

Αν ειλικρινά στοχεύσεις στον εαυτό σου τότε να ξέρεις πως είναι πιο πιθανό να μετανιώσεις εσύ για τον χρόνο που είχες την δύναμη να ξοδέψεις με μόνο κίνητρο να τον/την κάνεις να μετανιώσει! Συνέχισε να υποστηρίζεις το δικό σου μεγαλείο, ξέχνα τους μαγικούς τρόπους επανασύνδεσης.

ΜΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ: Κάποιοι θα έδιναν τα πάντα για να σε έχουν στη ζωή τους!