Skip to main content

Καλώς ή κακώς το texting είναι τόσο απρόσωπο, ώστε γίνεται πολύ εύκολο το να μπεις στην κατηγορία των βαρετών ανθρώπων. Άλλωστε κανείς δεν γεννήθηκε να είναι texting expert και ειδικά στις περιπτώσεις των dating apps, είναι πολύ εύκολο να θεωρηθούν ξενέρωτα τα μηνύματά σου. Όχι απαραίτητα επειδή όντως είναι αλλά επειδή όλοι εκεί μιλάνε με τόσο κόσμο που υπάρχει ανταγωνισμός.

Επιπλέον, επειδή η ανατροφοδότηση που λαμβάνεις από τον άλλον είναι μόνο γραπτή, κόβονται όλες οι υπόλοιπες αντιδράσεις που μπορείς να έχεις. Δεν μπορείς να δεις το βλέμμα, την έκφραση προσώπου, τη στάση σώματος και όλα αυτά τα μη λεκτικά στοιχεία που βοηθούν την αλληλεπίδραση. Για να βελτιώσεις λοιπόν την ποιότητα και το ενδιαφέρον που έχουν τα μηνύματά σου, διάβασε τα παρακάτω tips.

Απόφυγε μονολεκτικές απαντήσεις

Εκτός του ότι είναι βαρετές δεν δίνουν και πάτημα στον συνομιλητή σου να βρει κάτι να σου απαντήσει. Οι μονολεκτικές απαντήσεις μπορούν πολύ εύκολα να θεωρηθούν conversation killers. Αν θέλεις λοιπόν να συνεχίσεις να μιλάς με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου προτίμησε πιο περιεκτικές απαντήσεις.

Απόφυγε γενικές ερωτήσεις

Το “τι κάνεις;” για παράδειγμα είναι -ας μη γελιόμαστε- μία ερώτηση ευγενείας. Ωστόσο, είναι τόσο γενική που ο άλλος θα απαντήσει εξίσου γενικά όπως -τι πρωτότυπο- “καλά εσύ;”. Σε αυτό το σημείο καταλαβαίνουμε ότι με τέτοιες ερωτήσεις δεν τσουλάει το πράγμα και δεν μαθαίνετε τίποτα ο ένας για τον άλλον. Ρώτα τι κάνει από ευγένεια αλλά από εκεί και πέρα φρόντισε οι ερωτήσεις σου να είναι πιο συγκεκριμένες. Ακόμα, μπορείς να παραλείψεις τελείως όλα αυτά τα κλισέ και να ξεκινήσεις τη συζήτηση με κάτι αστείο που σου συνέβη. Έτσι θα δώσεις αφορμή για σχολιασμό του γεγονότος και η συζήτηση θα κυλίσει πιο ομαλά.

Μην φορτώνεις τα προβλήματά σου

Πρόσφατα μία φίλη μου μιλούσε με ένα παλικάρι που της έλεγε ότι δεν μπόρεσε ποτέ να αισθανθεί ασφάλεια στις σχέσεις του. Παρότι οι κοπέλες που είχε δεν έδιναν δικαίωμα εκείνος ήταν μονίμως μέσα σε μία ανασφάλεια, γεγονός που σήμαινε πως το πρόβλημα ήταν καθαρά δικό του. Η αλληλεπίδραση μαζί του δεν κράτησε πάνω από τρεις ημέρες και όπως μου είπε εκείνη χαρακτηριστικά: “Ένιωθα ότι μου ζητούσε έμμεσα να του καλύψω όλες τις ανάγκες και να του προσφέρω ασφάλεια. Πέραν του πόσο δυσλειτουργικό είναι να μην καλύπτεις τις ανάγκες σου μόνος σου και να περιμένεις άλλος να το κάνει για εσένα, μου τα είπε ενώ μιλούσαμε μόνο τρεις ημέρες”.

Αν μιλάς με έναν άνθρωπο και αρχίζει να λέει τα προβλήματα της ζωής σου είτε με σχέσεις, με δουλειά είτε με οικογένεια εσύ θα αναρωτηθείς “δεν έχει τίποτα πιο ευχάριστο να πει;”. Και ναι είναι και τα προβλήματα μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι αυτά που θα συζητήσεις μέσω texting, ειδικά στην αρχή μίας γνωριμίας.

Δημιούργησε λίγο μυστήριο

Δεν λέμε να το παίξεις Σέρλοκ Χολμς αλλά δεν χρειάζεται να τα δίνεις όλα στο πιάτο με τις απαντήσεις σου. Μπορείς να προκαλέσεις τον άλλον να ανακαλύψει μόνος του τις απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάει ή να πεις κάτι όπως “είναι νωρίς για να το μάθεις αυτό, όλα στον χρόνο τους“. Έτσι του δίνεις και έναν στόχο που θα πρέπει να πετύχει. Αυτή η τακτική μπορεί να θεωρηθεί ο άσσος στο μανίκι ενός texting expert. Πλέον, θα έχει λόγο να σου μιλήσει και εσύ σιγά σιγά θα αποκαλύπτεις αυτά που προσπαθεί να μάθει ώστε να νιώθει ότι τα καταφέρνει και πως δεν προσπαθεί τσάμπα. Αλλά σιγά σιγά. Είπαμε όλα στον χρόνο τους.

Χρησιμοποίησε emojis αλλά όχι πολλά

Πολλές φορές τα emojis μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις τον τόνο που θέλεις στα μηνύματά σου. Ειδικά κάποια μηνύματα που είναι αυτοσαρκαστικά ή κοροϊδευτικά μπορεί να το χρειάζονται. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνεις. Τα πολλά emojis στις συνομιλίες είναι συνήθως χαρακτηριστικό των εφήβων. Από μία ηλικία και μετά σίγουρα δεν θες να δώσεις την εντύπωση ενός ανώριμου ανθρώπου. Χρησιμοποίησε τα τόσο ώστε να προσδιορίσεις το ύφος του μηνύματος αλλά χωρίς να δώσεις την αίσθηση του ανθρώπου που δεν μπορεί να εκφραστεί με άλλο τρόπο.

Μην αφήνεις μεγάλο χρονικό κενό ανάμεσα στις απαντήσεις σου

Είναι ένα βασικό λάθος αν θέλεις να είσαι texting expert. Ειδικά στις πρώτες συνομιλίες σας το να περιμένει κάποιος πολύ ώρα για την απάντησή σου δεν βοηθάει. Σκοπός εκεί είναι να γνωριστείτε καλύτερα όχι να δείξετε πόσο busy είστε. Προτίμησε λοιπόν να ανοίξεις συζήτηση κάποια στιγμή που θα έχεις χρόνο να αφιερώσεις. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μία πραγματική αλληλεπίδραση ανάμεσά σας.

featured photo: gpointstudio