Skip to main content

Είναι πολύ άσχημο να αγαπάς έναν άνδρα, ο οποίος δεν νιώθει το ίδιο για σένα. Όταν η αγάπη είναι μονόπλευρη και δεν είναι αμοιβαία.

Κάθε μέρα λαμβάνω δεκάδες emails από γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν όλες το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; Όταν δεν σε θέλει ένας άντρας. Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σου ένα πρόσφατο παράδειγμα, που ήρθε στα μηνύματά μου:

«Νίκο είμαι τρελή και παλαβή για έναν άνδρα. Κυριολεκτικά λιώνω. Είναι ο άντρας που θα έκανα τα πάντα για εκείνον. Θα έκανα ότι περνάει από το χέρι μου, μόνο και μόνο για να είναι εκείνος χαρούμενος. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτός δεν νιώθει το ίδιο για μένα. Έχει γίνει απόμακρος. Τις προάλλες μάλιστα, μου είπε ότι δεν νομίζει πως μπορεί πλέον να συνεχίσει μαζί μου. Τι μπορώ να κάνω για να τον φέρω πίσω; Δεν αντέχω στην ιδέα ότι δεν θα είμαστε μαζί. Μου έχει ραγίσει την καρδιά.»

Αυτό είναι μόνο ένα μήνυμα και λυπάμαι που το ομολογώ, αλλά λαμβάνω δεκάδες παρόμοια. Καθημερινά εκεί έξω, υπάρχουν γυναίκες που υποφέρουν, επειδή ένας άνδρας δεν τις θέλει.

Κάθε μέρα μιλάω με γυναίκες που με παρακαλάνε να τις βοηθήσω, να κερδίσουν έναν άντρα που δεν τις θέλει.

Αυτό που θέλω λοιπόν να πω σε σένα, που διαβάζεις αυτή την στιγμή αυτό το άρθρο, είναι να σταματήσεις. Να σταματήσεις να κυνηγάς έναν άντρα, που δεν νιώθει τα ίδια πράγματα με σένα.

Γιατί επιμένεις να σπαταλάς τον χρόνο και τα συναισθήματά σου, σε κάποιον που σου λέει ξεκάθαρα πως δεν νιώθει το ίδιο με σένα;

Ξέρεις μιλάω καθημερινά με τόσες όμορφες και υπέροχες γυναίκες, που είναι κολλημένες με έναν άντρα που δεν τις θέλει. Και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί βαθιά. Μπορεί τώρα να αναρωτιέσαι γιατί με στεναχωρεί. Υπάρχουν 3 συγκεκριμένοι λόγοι, τους οποίους θα σου αναφέρω παρακάτω:

 

  1. Δεν θα του αλλάξεις την γνώμη με παρακάλια

Όταν ένας άντρας σου ξεκαθαρίσει πως δεν νιώθει το ίδιο για σένα ή ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί μαζί σου, τότε το πιο πιθανό είναι πως το έχει πάρει απόφαση. Οπότε όσο και να παρακαλάς, να κλαις και να επιμένεις, δεν θα του αλλάξεις γνώμη.

Ακόμα όμως κι αν καταφέρεις να τον κάνεις να ενδώσει, τότε το πιο πιθανό είναι να το κάνει από τύψεις και πίστεψέ με, αυτό δεν θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στο μέλλον. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως νιώθει ακριβώς το ίδιο και θα σε αφήσει για ακόμα μια φορά, πληγωμένη.

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να βγαίνει αβίαστα και ελεύθερα. Αν πρέπει να πιέσει τον εαυτό του για να νιώσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τότε τα συναισθήματά του δεν θα είναι ειλικρινή. Και αυτό δεν είναι μια καλή βάση, αν θέλεις να πετύχεις μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση.

 

  1. Καταστρέφεις την αυτοπεποίθησή σου

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Σκέψου πως νιώθει ένα παιδί, που το ενθαρρύνεις να παίξετε και ασχολείσαι μαζί του και μετά ξαφνικά, σταματάς. Αυτό το παιδί θα στεναχωρηθεί και θα νιώσει πολύ άσχημα. Κάποια στιγμή, θα αποκαρδιωθεί εντελώς και θα τα παρατήσει. Ακριβώς λοιπόν με τον ίδιο τρόπο, όταν κυνηγάς έναν άντρα που δεν σε θέλει, καταστρέφεις την αυτοπεποίθησή σου, γιατί ουσιαστικά, τον παρακαλάς να σε αγαπήσει.

Αυτό που λες υποσυνείδητα στον εαυτό σου εκείνη την στιγμή, είναι ότι δεν είσαι αρκετά καλή γι’ αυτόν ή ότι δεν είσαι αρκετή γενικά. Και γνωρίζουμε πολύ καλά και οι δύο, πως αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που υποφέρουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης, εξαιτίας ενός άντρα που τις πλήγωσε. Γι’ αυτό και θέλω να σταματήσεις. Ποτέ μην επιτρέψεις σε κανέναν άντρα, να σου υποδείξει πως θα νιώθεις για εσένα. Η αξία σου δεν μετριέται με βάση την γνώμη κανενός άλλου, πέρα από τον εαυτό σου.

Αυτό που θέλω να πιστέψεις είναι πως είσαι όμορφη. Είσαι επιθυμητή. Είσαι αρκετή. Και κάθε άντρας θα ήταν τυχερός να σε έχει.

 

  1. Υπάρχει ένας άντρας εκεί έξω που είναι τρελός για σένα

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, εκεί έξω υπάρχουν εκατοντάδες ελκυστικοί, έξυπνοι και σοβαροί άντρες, που θέλουν πραγματικά να βρίσκονται σε μια σχέση. Το ξέρω, γιατί έχω μιλήσει με πάρα πολλούς τέτοιους. Οπότε θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Γιατί κάθεσαι και βασανίζεσαι όταν δεν σε θέλει ένας άντρας;

Αν ο άντρας που αγαπάς, σου πει ότι δεν νιώθει το ίδιο, θέλω να προχωρήσεις την ζωή σου. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό (και ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι πραγματικά). Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι είναι ο άντρας των ονείρων σου.

Ξέρεις γιατί πρέπει να προχωρήσεις; Γιατί αν ήταν πραγματικά ο άντρας των ονείρων σου, τότε θα σου έλεγε ότι σε αγαπάει και εκείνος και θα ήσασταν ευτυχισμένοι μαζί.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως εκεί έξω, υπάρχει  ένας άντρας που θα σε αγαπήσει πραγματικά. Που θα νιώσει για σένα, ακριβώς όπως νιώθεις εσύ για εκείνον. Υπάρχει ένας άντρας εκεί έξω, που πιθανότατα αυτή την στιγμή που μιλάμε, ψάχνει να γνωρίσει μια γυναίκα σαν εσένα.

Μέχρι να πάρεις την απόφαση και να σταματήσεις να κυνηγάς όλους τους λάθος άντρες, δεν πρόκειται να βρεις ποτέ τον ιδανικό για σένα.

Θέλεις να μάθεις πως θα γνωρίσεις τον ιδανικό άντρα, που θα θέλει να ζήσει μια ευτυχισμένη σχέση μαζί σου;

Στο βιβλίο μου “Πως Να Έχεις Όποιον Άνδρα Θέλεις” θα μάθεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να οδηγήσεις έναν άντρα στην απόλυτη αφοσίωση, σε σένα και μόνο.